TG_logopack

PÅ TOFTAGÅRDEN
Om man tröttnar på saltvatten, strandhäng och härliga vågor kan man alltid ta ett dopp i Toftagårdens uppvärmda pool efter en svettig omgång strandvolleyboll, pingis eller tennis. Lekpark för de minsta finns såklart på hotellområdet som även omges av fina promenad- och joggingstigar . Hotellet har även en spa-del med bubbelpool och bastu när man vill rå om sig själv lite extra.
På kvällstid under säsong ordnas även aktiviteter för stora som små och PUB Ladan håller öppet som vanligt..

SOL OCH BAD
Tofta strand är en av de absolut bästa badstränderna på Gotland, en 3 km lång sandstrand som sträcker sig från södra Tofta till Gnisvärds fiskeläge i norr. En fantastisk sandstrand med liv och rörelse i södra delen och mer lugn och ro i den norra. Vill man mixa så bör dyka upp på södra stranden lite tidigare för att få en egen liten sandgrop att mysa i.

NATUR
Oavsett årstid är Tofta strand en alldeles magnifik plats att promenera och jogga på. Havet överraskar ständigt med sitt skådespel, och gör mitten av januari lika vacker som en sensommardag. Ovanför stranden hittar du Smågårde Naturskog som består av mysiga stigar åt höger och vänster, och mellan skog och strand finns härliga flygsanddyner som erbjuder avskildhet och lä. Sanddynerna sträcker sig ända från Tofta södra till Gnisvärds fiskeläge i norr. Gnisvärds fiskeläge är för övrigt en av öns vackraste och mest omtalade fiskelägen, även det väl värt ett besök.

GOLF
Vår vackra ö har golfbanor i alla väderstreck, och närmast oss ligger Kronholmens golfbana som är rankad till en av Sveriges vackraste och bästa golfbanor med sina 27 hål. Läs mer om Kronholmen och Visby GK här.
Det finaste med golf på Gotland är väl ändå att öns golfbanor generellt sett har en längre öppettid än övriga landets på grund av vårt fördelaktiga väder.
Flera golfbanor att besöka hittar ni här.

KITESURFING
Om du är vindsurfare är det bara att välja vad som lockar mest.  Närmast ligger Gnisvärd som erbjuder fina vågor på sydliga till nordliga vindar, ett långt rev gör att du kan välja att köra plattvatten eller vågor. Högsäsongen är på våren och hösten då vindarna är som bäst, samtidigt som temperaturen i vattnet är behaglig. Kontakta gärna Surflogiet för mer information.

RIDNING
På vår ö finns det cirka 5800 st hästar och därför räknas Gotland till Sveriges mest hästtäta kommun, och här finns det givetvis oändliga möjligheter för den ridsugne. En tur med häst och vagn i sakta mak, eller en energifylld galopp i vattenbrynet, du väljer själv.
Mer info om ridaktiviteter här. 

FÅGELSKÅDNING
Gotland kan ge en besökande fågelskådare upplevelser av ren vildmark i skogar och på alvar med kungsörn och trana, men också mängden av fåglar i de rikare markerna vid fågelsjöar, i ängen och på strandängar. Välkommen till en fantastisk fågelupplevelse på Gotland!.

SHOPPING
Visby stad har mycket att erbjuda för den shoppingsugne. Östercentrum erbjuder flera stora butikskedjor samlade på ett och samma ställe, och fortsätter man sedan genom Visbys innerstad så myllrar det av mindre lokala boutiquer och större godbitar i en härlig blandning. Vill man ta sig utanför stan så är det helt klart säsongsbetonad shopping med små pop-up shops här och var under sommarhalvåret, och vill man åka på loppisrunda så är det bara att åka dit näsan pekar för på Gotland vimlar det av små och stora loppisar och auktioner.

VINDSURFING
Om du är vindsurfare är det bara att välja vad som lockar mest.  Gnisvärd erbjuder fina vågor på sydliga till nordliga vindar,ett långt rev gör att du kan välja att köra plattvatten eller vågor. Högsäsongen är på våren och hösten, då vindarna är som bäst samtidigt som temperaturen i vattnet är behaglig.

SPA
På Toftagården har vi en nybyggd spa-avdelning med bastu, relax och bubbelbad. Spa-avdelningen är öppen och bokningsbar året runt. Bastun finns tillgänglig för våra gäster gratis fram till kl.16,00.

SPORTFISKE
Det finns många fiskemöjligheter runt den gotländska kusten. Havsöringsfiske är det vanligaste. Man vadar ut på 'pallarna' och fiskar därifrån. Inget fiske för barn och icke simkunniga eftersom pallkanten är farlig. För en van fritidsfiskare är det ro och spänning. Att i kvällningen lägga flundrenät är populärt och det finns inget bättre än att i ett blankt gryningshav dra upp fångsten av sprattlande plattfiskar. Läs mer på Fiskeland Gotland